perjantai 1. marraskuuta 2013

Paikkamakuuongelmia.

Laiska kirjoittaja täällä hei...

Enpä ole taas kuukauteen kirjoittanut.. Ollaan käyty Ykän kanssa muutamassa tokokokeessa ja treeneissä paikkamakuu onnistuu koko ajan vaan paremmin pitkiäkin aikoja - ja kokeissa koko ajan huonommin. Apua ollaan saatu osaavammilta ja koitettu monenlaista; lopputulos on aina sama. Ykä nousee istumaan tai seisomaan. Se ei lähde minnekään eikä ole kiinnostunut juurikaan muista koirista tai mistään muustakaan kunhan nousee ihan rauhallisesti ja odottelee paikallaan; ikään kuin se suorastaan unohtaisi olevansa käskyn alla.

ÄRSYTTÄVÄÄ!

Kolmesta käymästämme alokasluokasta pisteet on seuraavat; 155p, 150,5p ja 142,5p. Eli jos paikkamakuu olisi mennyt putkeen, olisi ykköstulosta pukannut joka kerta. Muuten koira toimii ihan mahtavasti. Ja sitten pirun paikkamakuu. :/ Tälle vuodelle käyn vielä kerran koittamassa, huomenna mennään Ilmajoelle hallikokeeseen, peukut pystyyn että Ykä pysyisi maassa. Nyt se on treeneissä maannut niin tyynenä, rauhallisena ja vailla mitään ongelmaa, eilenkin reilu 3min vilkkaalla parkkipaikalla kovassa häiriössä, niin luulisi että onnistuu, mutta saa nähdä miten käy kokeessa. Ilmeisesti kai jännitän, vaikka itsestä ei siltä tunnukaan. Miten simuloida sellaista tilannetta? Ähh.. Ei jännitystä voi teeskennelläkään, en ainakaan minä osaa. :/ Hyvää tässä on kuitenkin se, että Ykä ei ole koskaan noustuaan liikkunut muita koiria kohti tai minnekään muuallekaan oikeastaan, eikä siis ole häirinnyt muiden suorituksia mitenkään. Hyvä niin.


Jos joku nyt keksii jonkinmoisia vinkkejä, niin laittakaahan kommentteja tulemaan, kiitos. On suunniteltu koiran käräyttämistä nousemisesta (mutta kun ei se treeneissä nouse!!!) ja palkkaamisen tihentämistä, joka saa sen lähinnä vinkumaan ja keräämään kierroksia, ei hyvä. Naksuttimella naksauttamalla rauhallisesta makuusta suu kiinni on saatu parhaat tulokset tähän mennessä, mutta lisävinkit otetaan ehdottomasti huomioon, mikäli niitä joku laittaa tulemaan.


Vinskin kanssa taas ollaan tehty kentällä vaan höpöjuttuja, leikitty mm. piilosta ja sitten enemmän tosissaan agilityä, ja sekös onkin kivaa. :) Loppuun laitan muutaman kuvan aiheesta..
Vinski kepeillä (meidän kentällä ei ole kuin 8kpl..) kuva: Paula Sirén-Rodas


Vinskin kanssa treenataan ryömimistä :) Hih! Kuva: Jaana Hannuksela


Seuraamista Ykän kanssa :) kuva: Jaana Hannuksela


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti