maanantai 27. tammikuuta 2014

Ärtymystä kotimaisesta koirapolitiikasta

Tämä on tälläinen erilainen päivitys, syynä suunnaton ärtymys kotimaan mediaa ja kukkahattuja kohtaan. Tänäänkin lehtiotsikot kirkuivat, kuinka koira on "ihmisen vaarallisin ystävä" ja MOT-ohjelmassa suurennellaan asiaa oikein viimeisen päälle, niin että saadaan lisää bensaa kukkahattutätien liekkeihin.

Puhutaan eläinajokorteista. Että ihmisten pitäisi suorittaa eläinajokortti, jotta saataisiin koirat asiantunteviin koteihin. Ettei vaan vaaralliset raatelijakoirat syö kukkahattujen lapsia. Mistä media sitten lööppinsä repisi? Samaan aikaan ei läheskään niin luettuna otsikkona, kaukana toisen valtakunnallisen iltapäivälehden nettisivun alareunassa on pieni juttu siitä, kuinka mies pahoinpiteli dobermannia. Koiran korvia ja kuonoa oli viillelty veitsellä, sitä oli hakattu, pidetty nälässä, janossa ja likaisessa tilassa omien ulosteidensa keskellä. Sen päätä oli jopa käytetty tikkatauluna!
Tätä oli jatkunut ties kuinka kauan.

Tästä herää kysymys, että miten helvetissä nuo kukkahatut kuvittelevat, että jotain koira-ajokortteja voitasiin valvoa, kun edes kiduttajilta ei oteta elukoita pois. Tuon koiran kohtaloa kun miettii, niin enpä usko että kyseinen omistaja olisi suorittanut jotain "koira-ajokorttia" vaikka aiheeseen saatavilla olevia kursseja olisi pilvin pimein.. 

Johtopäätös; kyllä tätä asiaa nyt lähestytään vähän väärästä päästä. Että koirathan ne todella ovat vaaraksi meille kaikille..

5 kommenttia:

 1. Ärsyynnyin kans ihan oikein urakalla tuon ohjelman jälkeen. Eiköhän se nyt vaan ole niin, että kasvattajat ottaa itseään niskasta kiinni ja selvittää tarkoin minkälaiseen paikkaan pentu on menossa. Erittäin vastuutonta pyörittää koirankasvatusta pelkät eurot silmissä. Ajokortteja ei voi kukaan pysty valvoa, joten ei tule onnistumaan. Tuo dobermannin kohtalo hirvittää, ihminen se suurin huolenaihe on eläintenpidossa!

  VastaaPoista
 2. Heissan! Kirjoitan itsekin kyseisestä aiheesta blogitekstiä, mietin, saanko mahdollisesti lainata nokkelia sanojasi ja mielipiteitäsi tekstini keskelle? Linkkaan ja mainitsen blogisi tietysti, osuvat sanasi pitää vain saada mielestäni kiertämään!

  VastaaPoista
 3. Keltainen lehdistö on mielissään aina kun tulee vähänkin juttua johonkin koiriin liittyvästä negatiivisesta - siitä revitään mitä taflaavimmat otsikot koristamaan etusivuja. Alkoi kieltämättä vähän sappi kiehua kun näin otsikot yksi päivä kaupassa käydessäni.

  Jospa sitä joskus tehtäisiin aihe siitä mikä Suomessakin on pahin tappaja: ihminen.

  VastaaPoista
 4. Ihmisen vaarallisin ystävä, käsikirjoitus:
  http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/01/27/ihmisen-vaarallisin-ystava-kasikirjoitus

  VastaaPoista
 5. Johnny w, toki saa lainailla.
  Kiitos Kimmo ja Marika - jep, aivan samaa mieltä.. :/

  VastaaPoista