sunnuntai 12. elokuuta 2012

Huimaa mätsärimenestystä. :)

Viime viikolla käytiin mätsäreissä Ylistarossa, kävin kokeeksi esittämässä mahdollista tulevaisuuden handlattavaa, valkkarivauva Freyaa. Neiti on juuri saanut kaikki tarvittavat rokotukset kuntoon ja toiveena olisi että siitä tulisi ystäväni Heidin tulevaisuuden näyttelykoira (ja toki muutenkin harrastuskaveri). Minut on sitten valtuutettu esittämään tätä neitokaista kehässä ja voi mahdoton, miten voikaan reilu 4kk:n ikäinen pentu olla niin helppo ja reipas! Freya seisoo kuin tatti paikallaan ja juoksee tosi nätisti kehässä eikä mistään ylimääräisestä hääräämisestä ja pomppimisesta ole tietoakaan. Aivan ihana pikkuinen kaveri!

Valkkarikersan ensimmäiset mätsärit olivat siis Ylistarossa, ja ilma oli aivan mahdottoman kurja, tuuli niin että koira melkein lähti mukaan ja sadetta vihmoi taivaalta. Kersa ei vähääkään antanut tämän häiritä esiintymistään, vaan lunkisti nappasi punaisen nauhan, sitten punaisten pentujen voiton ja siihen kruunuksi vielä sitten Best In Show-voiton. Joten olipas siinä voitokkaat ensimmäiset mätsärit neidolla! Ja omistajat sekä handleri olivat äärimmäisen iloisia. :)
Ykäkin oli joukossa, se debytoi lapsi & koira-kilpailussa, ollen lainassa ystäväni Heidin pojalla. Ja hienosti kaksikko selviytyi ensimmäisestä yhteisestä kilpailusta, nimittäin Ykä esittäjineen nappasivat toisen sijan! Loistavaa!

Ja tänään sitten oltiin huvikseen Vaasassa käymässä mätsäreissä, mukana koko valkoinen joukko, vain labbis Milli puuttui porukasta. Ykä ja Riku osallistuivat jälleen lapsi & koira-kilpailuun ja olivat tällä kertaa kolmosia. Tässä vielä kuva reippaasta parivaljakosta, kuvan on ottanut ystäväni Heidi puhelimen kameralla, joten pahoittelen ei-niin-hyvää laatua.Vanha kunnon mätsärikettu Vinski pääsi pitkästä aikaa esiintymään mätsärikehään ja se ansioituneesti nappasi punaisten isojen koirien voiton! Olin niin ylpeä Vinskistä, kun se malttoi aivan kamalasta innosta ja riemusta huolimatta käyttäytyä niin maltillisesti että tuomarikin hurmaantui täysin. Rakas Touhu-Toopeni!<3

Freya esiintyi jos mahdollista vieläkin paremmin kuin Ylistarossa ja sai kylläkin ihmeekseni sinisen nauhan. Sinisten kehän tämä pieni hurmaajatar kuitenkin voitti ja yllätykseksemme myös siniset voittajat jatkoivat BIS-kehään, joten siinä meillä olikin dilemma, minulla kun olisi kaksi koiraa esitettävänä. No, onhan näistä ennenkin selvitty ja niin tehtiin että Heidi otti Vinskin huomaansa ja minä jatkoin Freyan kanssa. Onneksi Heidillä on paljon auktoriteettia, joten Vinski malttoi pysyä nahoissaan BIS-kehän ajan. Freya esiintyi aivan käsittämättömän varmasti ollakseen niin nuori pentu vielä. Ajattelimme lopulta että tuomarit eivät kyllä sijoita kahta valkkaria BIS-kehässä, mutta niin siinä vaan kävi, että lopulta Freya oli BIS 4 ja Vinski BIS 3. Aivan loistavaa! Vinski olisi tuomarin mukaan voittanut koko homman muuten, mutta esittäjän vaihdos sai sen hieman liian innostuneeksi. Ei sillä väliä, loistava päivä, ei ajettu turhaan Vaasaan! :) Hieno valkoiset!<3


Tässä lopussa vielä Hannun ottama kuva BIS-kehästä, Vinski ja Heidi sijalla BIS 3 ja minä ja Freya sitten sijalla BIS 4. Mahtia!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti