tiistai 7. elokuuta 2012

Savo Show 2012.

Käytiinpäs sitten yhtäkkiä, vihdoin ja viimein, katsomassa että minkäslainen meininki se on Savo Showssa Kuopiossa. Ja oikein hyvä meininki olikin! Me oltiin varattu Tahkolta mökki, joten ajeltiin sinne jo torstaina. Meillä oli mökillä kaikenkaikkiaan 4 valkonaamakoiraa, Ykän lisäksi siis Jara (Kanervakankaan Karan Nuka), Zasu (Cerdau's Sanin-Hattivatti) ja Vilma (Moonscape's Vivacious Vanora). Vinski jäi näyttelyn ajaksi Tonin hoiviin Seinäjoelle, kun ajattelin että sen Touhu-Toopen mukana kuskaaminen voisi käydä hermoille ja jälkeenpäin ajateltuna olikin hyvä etten ottanut Vinskiä mukaan, niin pystyin keskittymään Ykään.

Perille päästyämme pitkän ajomatkan jälkeen koirat painelivat aikansa melkoista romurallia ympäri mökin pihaa, mutta tosi hienosti ne malttoivat rauhoittua illaksi, ja niin me automatkasta väsyneet emännät pääsimme nauttimaan mökistä ja saunomaan. Alla koko koirajoukko mökin pihalla. Vasemmalta Jara, Ykä, Vilma ja Zasu. Kuvan nappasi Vilman emäntä Essi Perttula.Perjantaina valkkareiden kehä oli merkitty alkavaksi klo 12.30 ja me oltiinkin jo hyvissä ajoin paikalla Sorsasalon raviradalla, jonne mökiltä on n. 40min ajomatka. Mulla oli testikäytössä juuri hankkimani kevythäkki Ykällä, ja tämä osoittautui kyllä oikein hyväksi hankinnaksi. Selvästi huomasi, että Ykäkin tykkäsi mennä sinne rauhoittumaan näyttelyn vilinästä ihan vapaaehtoisesti ja omatoimisesti. Vaikka perjantaille oli luvattu vesisadetta, ei siitä ollut tietoakaan. Ilma oli mielettömän hiostava ja lämpöä oli n.+25 astetta, joten kuumahan siinä tuli, varsinkin kun oli varautunut vesisateeseen ja pukeutunut sen mukaan. Onneksi koirat pääsivät varjoon kevythäkkeihin! Kehiä ei onneksi aivan hirmuisesti tarvinnut odotella, mutta siitä huolimatta Ykä oli kuumuudesta johtuen melkoisen vetelä esitettävä. Uroksia oli perjantaina 17kpl joista 6 avoimessa luokassa. Näistä 2 nappasi Ykän lisäksi ERInomaisen arvostelussa ja Ykä voitti kilpailuluokkansa, mutta ei kuitenkaan saanut SA:ta, tosin syytä en tiedä, miksei saanut. Zasu sai EH ja oli avoimen kilpailuluokan 4.

Nartuissa sekä Jara että Vilma saivat EH. Jara oli luokkansa kolmas ja Vilma ei sijoittunut.

Illalla mökillä taas saunottiin ja päästettiin Jara ja Ykä uimaan. Tässä kuvatodisteita että ainakin Ykä on lätrännyt oikein huolella näyttelypäivän päätteeksi. :)
Ykä menee uimaan kuin kunnon vesipelastuskoiran kuuluukin! 


Jarakin kävi uimassa :)


Mökin terassilla kuivumassa...


Ykä leikki Jaanan kanssa jotain...


Lauantaina kehät alkoivatkin sitten jo aamu kymmeneltä ja sää oli huomattavasti mukavampi kuin perjantaina. Oli lämmin, mutta taivas oli pilvessä suurimman osan aikaa ja Ykäkin jaksoi heti skarpata paljon paremmin. Uroksia oli taas 17kpl, joista lauantaina avoimessa luokassa 5kpl. 2 urosta sai ERInomaisen, joista Ykä oli toinen. Ykä voitti luokkansa myös lauantaina ja sai vielä SA:nkin, joten mentiin sitten vielä paras uros-kehään, jossa Ykä oli paras uros 3 ja sai lopulta sen viimeisen tarvitsemansa SERTin! :) Jee!!

Zasun tulos oli EH ja luokkansa kolmas. Jara sai ensimmäisen ERInomaisensa ja oli nuorten narttujen kolmas ja Jaana oli ihan liekeissä! Vilmalle tuli myös ERI ja sen lisäksi vielä SA, ollen luokkansa toinen. :)

Ylemmässä kuvassa Jara ja Ykä odottelemassa omia vuorojaan ja alemmassa Ykää jo kyllästyttää odottelu..

Illalla käytiin lenkkeilemässä Tahkon rinteillä ja koirat pääsivät näkemään ylämaankarjaa, jota laidunsi rinteessä. Vilma ja Jara haukkuivat kovasti mutta Ykä viisveisasi koko elukasta ensi silmäyksen jälkeen. Illalla vielä napsittiin koirista muutama kuva, joista tuli oikein kelvollisia. Laitanpa tähän muutaman. :) Ensimmäisenä pari rakennekuvaa iloisesta Ykästä. 


En osannut päättää kumman seisomiskuvan laitan tänne, joten laitoin molemmat. Kiitos Essi kuvista!


Ykä iskee silmää tyttöjen keskellä ;)Sunnuntaina siivottiin sitten mökki ja lähdettiin ajelemaan kotia kohti. Kilometrejä tuli viikonlopun aikana yhteensä reilu 1100km, eli melkoisen paljon. Kivaa oli kuitenkin ja saatiin mitä mentiin hakemaan! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti